Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Όταν θέλουν δεν ανοίγει ρουθούνι


Τρία είναι τα σημαντικότερα συμπεράσματα από τα συλλαλητήρια.της Πέμπτης:

1.  Η τρομοκρατία, με την συνεχή αναπαραγωγή της δολοφονικής επίθεσης στην Marfin δεν πέρασε. Ο κόσμος που κατέβηκε ήταν βέβαια λιγότερος από την 5η Μαΐου, αλλά περισσότερος από το παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι και η οργή είναι μεγάλη και η συνειδητοποίηση ότι με τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι μπορούν να στριμώξουν την κυβέρνηση.

2.  Η συμμετοχή εκατοντάδων πρωτοβάθμιων σωματείων που επιβεβαιώνει ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι μετατρέπουν το τρόμο και την οργή τους σε συνειδητή επιλογή αγωνιστικής διεκδίκησης. Αυτό παρά την προσχεδιασμένη επιχείρηση της Αστυνομίας που εξαπέλυσε πριν από τα συλλαλητήρια σε μια επιχείρηση προσαγωγών συνδικαλιστών και απεργών με πρόσχημα την εξουδετέρωση μπαχαλάκηδων.

2. Το τρίτο  μεγάλο συμπέρασμα είναι ότι η πολιτική ωριμότητα που επέδειξε το μπλοκ των αντιεξουσιαστών. ‘Ήταν εντυπωσιακά οργανωμένο και περιφρουρημένο με αποτέλεσμα να εξουδετερωθούν οι μπαχαλάκηδες και οι παρακρατικοί αφού δεν μπορούσαν να μπουν μέσα. Άλλωστε, τόσο η «Αντιεξουσιαστική Κίνηση», όσο και η «Συσπείρωση», μετά την τραγωδία στη “Μαρφίν”, με ανακοινώσεις τους, κατήγγειλαν τους δράστες ως “συμμορία δολοφόνων”, συνειδητοποιώντας ότι ο  χώρος των Αναρχικών δέχθηκε σοβαρό πλήγμα μετά το περιστατικό της Marfin και, τουλάχιστον μερίδα του, κατανόησε πως ό,τι οικοδόμησε τα τελευταία χρόνια, κινδυνεύει τώρα να το χάσει.

Υπενθυμίζουμε τέλος ότι το antinews κάλεσε πριν από λίγες ημέρες σε επαγρύπνηση ενόψει της 20ης Μάη επισημαίνοντας ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα, να επαγρυπνούν και να μην επιτρέψουν σε άτομα που, συνειδητά ή ασυνείδητα, δρουν ως προβοκάτορες να δώσουν τροφή στο παρακράτος των κατεστημένων ΜΜΕ και της “πράσινης” ΕΡΤ.

View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου