Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση για τις εσωπαραταξιακές εκλογές της Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

Μετά την εκλογή Προέδρου στην ΟΝΝΕΔ από το σύνολο των μελών της Οργάνωσης, και εν όψει των επικείμενων διαδικασιών για την εκλογή των υπολοίπων οργάνων της Κεντρικής Διοίκησης και της Περιφερειακής Οργάνωσης της ΟΝΝΕΔ, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

  • Από την προεκλογική περίοδο προέκυψε ως κοινά αποδεκτό αίτημα η εκλογή των Προέδρων των Ν.Ε. της ΟΝΝΕΔ, από το σύνολο των μελών της ΟΝΝΕΔ σε κάθε Νομό: συνεπώς, από το σύνολο των μελών των κατά τόπους Τοπικών Γραφείων.

  • Ως μέλη (με δικαίωμα ψήφου) δε μπορεί παρά να θεωρούνται οι νέοι μεταξύ 16 και 32 ετών οι οποίοι, είτε κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της ΝΔ στις 29.11.2009, είτε κατά την αντίστοιχη διαδικασία εκλογής Προέδρου της ΟΝΝΕΔ στις 18.4.2010, εξέφρασαν την επιθυμία να εγγραφούν στην Οργάνωσή μας ή να επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους. Κάθε πιθανολογούμενη απόκλιση από αυτήν την αρχή θα δώσει δικαίωμα στον καθένα να αμφισβητεί το αποτέλεσμα κάθε διαδικασίας.

  • Ως τόπος άσκησης του δικαιώματος εκλέγειν των παραπάνω μελών δε μπορεί να θεωρείται άλλος από αυτόν της εγγραφής τους και της άσκησης του δικαιώματος του εκλέγειν για την εκλογή του Προέδρου της ΝΔ ή της ΟΝΝΕΔ στις ως άνω ημερομηνίες. Ακριβώς με τον τρόπο αυτό, άλλωστε, θα ψήφιζαν και στην περίπτωση επαναληπτικού γύρου για καθεμία από τις παραπάνω εκλογές. Κάθε πιθανολογούμενη απόκλιση από αυτήν την αρχή θα δώσει δικαίωμα στον καθένα να αμφισβητεί το αποτέλεσμα της κάθε διαδικασίας.

  • Κατά συνέπεια, ως εκλογικοί κατάλογοι για την ανάδειξη Προέδρων Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ, δε μπορούν να θεωρούνται άλλοι παρά οι εκλογικοί κατάλογοι των νέων μεταξύ 16 και 32 ετών που ψήφισαν στις εκλογές της 29.11.2009, όπως ακριβώς διαμορφώθηκαν εκείνη τη μέρα, εμπλουτισμένοι από τους εκλογικούς καταλόγους της 18.4.2010 ανά Νομό (ή ανά Ν.Ε. στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη). Κάθε πιθανολογούμενη απόκλιση από αυτήν την αρχή θα δώσει δικαίωμα στον καθένα να αμφισβητεί το αποτέλεσμα κάθε διαδικασίας.

  • Επιπλέον, κάθε καθυστέρηση στην κατανομή των νεοεγγραφέντων μελών στα Τοπικά Γραφεία δημιουργεί σκιές και ερωτηματικά. Συνεπώς, η κατανομή αυτή πρέπει να γίνει άμεσα, αν και ήδη έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά. Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση θα δώσει δικαίωμα στον καθένα να αμφισβητεί το αποτέλεσμα κάθε διαδικασίας.

  • Συμπληρώνονται τέσσερις εβδομάδες από την εκλογή νέου Προέδρου στην ΟΝΝΕΔ και μένουν πέντε εβδομάδες μέχρι το Συνέδριο της Ν.Δ. Με δεδομένο ότι στο Συνέδριο της ΝΔ η ΟΝΝΕΔ οφείλει να έχει νεοεκλεγμένους αντιπροσώπους (νέα Κ.Ε., νέους Πρόεδρους Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ και νέους αιρετούς εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ στο συνέδριο της ΝΔ), είναι σαφές ότι ο προγραμματισμός των εσωτερικών διαδικασιών στην Οργάνωσή μας θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί. Κάθε καθυστέρηση, λοιπόν, πέραν των καταστατικών ζητημάτων που δημιουργεί σε σχέση με τα οριζόμενα στο άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας της ΟΝΝΕΔ, είναι λογικό να συμπιέζει το χρόνο και τη δυνατότητα ορθής διενέργειας των διαδικασιών. Συνεπώς, είναι άμεση ανάγκη, να οριστεί και να ανακοινωθεί χρονοδιάγραμμα για τις ενδοπαραταξιακές διαδικασίες στην ΟΝΝΕΔ, στη ΜΑΚΙ και στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Κάθε πιθανολογούμενη καθυστέρηση ή / και απόκλιση από αυτήν την αρχή θα δώσει δικαίωμα στον καθένα να αμφισβητεί το αποτέλεσμα κάθε διαδικασίας.

Θεωρείται δεδομένο ότι η Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, στη συνεδρίασή της, το Σάββατο 15.5.2010, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της Οργάνωσής μας, θα αποδεχθεί τις παραπάνω αρχές, προκειμένου να διασφαλίσει το αδιάβλητο των διαδικασιών και να εξαλείψει κάθε πιθανή σκιά ή πιθανότητα αμφισβήτησής τους.



Κώστας Χατζής
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου