Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση για τη χθεσινή απόπειρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ


Κατά τη διαδικασία έναρξης της 8ης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ διαδραματίστηκαν πρωτοφανή γεγονότα.
Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν σαφώς αντικαταστατικές και προσβλητικές για την Οργάνωση και τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος παρίστατο στη διαδικασία.
Μετά την ομιλία του νέου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, κ. Παπαμιμίκου και πριν την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, ο Γραμματέας της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Κατσαφάδος, επιχείρησε με πραξικοπηματικό τρόπο να επιβάλει ένα ψήφισμα για την αλλαγή του Κανονισμού Περιφερειακής Οργάνωσης χωρίς προηγουμένως να έχουν ακολουθηθεί οι καταστατικές διαδικασίες.
Αναλυτικότερα:
  1. Ο Γραμματέας της Κ.Ε. δεν κήρυξε ποτέ την έναρξη της συνεδρίασης, όπως προβλέπεται.
  2. Ο Γραμματέας της Κ.Ε. δεν ήλεγξε παρουσίες μελών, ώστε να διαπιστωθεί το κατά πόσον υπήρχε απαρτία στο όργανο, όπως προβλέπεται.
  3. Ο Γραμματέας της Κ.Ε. επιχείρησε να επιβάλει τις αλλαγές του Κανονισμού χωρίς ψηφοφορία, όπως προβλέπεται.
  4. Ο Γραμματέας της Κ.Ε., έπειτα από το τέλος της ομιλίας του Προέδρου της Ν.Δ., έκανε λόγο για διακοπή 5 λεπτών στη διαδικασία και μετά από περίπου 3 ώρες πλήρους απραξίας, ολόκληρη η Κεντρική Διοίκηση της ΟΝΝΕΔ αποχώρησε, χωρίς να ενημερώσει κανέναν στην αίθουσα διεξαγωγής της Κ.Ε..
Στο σημείο αυτό, επιβάλλεται να διευκρινιστεί και το εξής:
Η εισήγηση του Γραμματέα της Κ.Ε., ενώ βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των ΟΝΝΕΔιτών επί της αρχής, δηλαδή στις εκλογές ανάδειξης Προέδρου Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ από όλα τα μέλη κάθε Νομού, αφήνει πάρα πολλά ασαφή στοιχεία στη διαδικασία των εκλογών.
Ο μη ορισμός του εκλογικού σώματος των εν λόγω εκλογών, κατά την κρίση πολλών ΟΝΝΕΔιτών και μελών της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, αφήνει περιθώριο για να δημιουργηθούν υποψίες νοθείας με διπλοψηφίες και μετακίνηση ψηφοφόρων από περιοχή σε περιοχή, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε νέες διαδικασίες αμφισβητούμενης εγκυρότητας, όπως και στις εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ (π.χ. στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κλπ.).
Δεδομένων όλων των προαναφερθέντων συμβάντων, που επιβεβαιώνονται από το ηχητικό αρχείο του κόμματος όπου καταγράφονται οι ομιλίες, αντί πρακτικών, αλλά και από το video της live μετάδοσης της «διαδικασίας», είναι εμφανές ότι η διαδικασία ήταν τουλάχιστον απαξιωτική ΚΑΙ για την Ιστορία της Οργάνωσης ΚΑΙ για τα μέλη της Κ.Ε. ΚΑΙ για τις αρχές που πρέσβευε προεκλογικά ο νέος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.
Συνεπώς, στις 15 Μαΐου 2010, δεν υπήρξε συνεδρίαση της Κ.Ε., άρα ούτε συζητήθηκε, ούτε ελήφθη κάποια απόφαση για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Προφανώς, λοιπόν, αναμένεται από το Γραμματέα της Κ.Ε. η σύγκληση του Οργάνου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας και στον Κανονισμό Περιφερειακής Οργάνωσης της ΟΝΝΕΔ.
Τέλος, οφείλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι καταδικάζω οποιαδήποτε απρεπή συμπεριφορά, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

Κώστας Χατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου