Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Η Βουλή δεν πρέπει να καεί – πρέπει να ξαναγίνει ΒΟΥΛΗ!


Υπάρχουν κάποιοι ανόητοι, που επιχαίρουν με εκείνο το ηλίθιο σύνθημα, που ακούγεται πια σε κάθε μεγάλη κινητοποίηση:
Να καεί η  Βουλή!
Δεν καταλαβαίνουν ότι το σύνθημα αυτό δεν στρέφεται κατά του πολιτικού κόσμου. Στρέφεται κατά του Πολιτεύματος!
Δεν στρέφεται κατά του πολιτικού προσωπικού, το οποίο, πράγματι, είναι πολύ-πολύ μέτριο, στην καλύτερη περίπτωση. Στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας!
Στη Βουλγαρία ακούστηκε το σύνθημα αυτό, εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 90. Και το αποτέλεσμα ήταν να έλθει στην εξουσία ο πρώην… Βασιλιάς, με την ψήφο του λαού. Για να αποτύχει απελπιστικά κι εκείνος…
Στην Ιταλία είχε ακουστεί το ίδιο σύνθημα, εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Και το αποτέλεσμα ήταν η επιχείρηση «καθαρά χέρια» που δεν καθάρισε τη χώρα. Έφερε τον… Μπερλουσκόνι!
Ποτέ εξέγερση εναντίον του Κοινοβουλίου, δεν οδήγησε σε ομαλή πολιτική αλλαγή. Σχεδόν πάντα δούλεψε υπέρ τυράννων…
Υπάρχουν πολλοί που θέλουν τους πολιτικούς ταπεινωμένους και φοβισμένους…
Αλλά αυτό δεν φέρνει την «Κάθαρση».
Φέρνει την πλήρη υποταγή της Πολιτικής σε έξω-θεσμικά κέντρα.
Να φοβάστε όσους διασύρουν καθημερινά τους πολιτικούς.
Οι παπαγάλοι του ηλεκτρονικού Τύπου είναι, συνήθως, πολύ χειρότεροι.
Οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες ή οι επιτήδειοι που εμφανίζονται κάθε τόσο με μεγάλες περιουσίες και θέλουν να ελέγξουν τον Τύπο είναι πολύ πιο επικίνδυνοι.
Οι γόνοι και οι κλώνοι διάφορων πολιτικών «τζακιών» που σταδιοδρόμησαν στην Πολιτική ελέω ονόματος και σήμερα εμφανίζονται με… «κρίση συνείδησης» (αφού έχουν ταυτιστεί με όλη τη φαυλότητα που σήμερα καταδικάζουν) είναι πολύ πιο βρώμικοι.
Κλείστε τα αυτιά σε όσους σπέρνουν τη γενικευμένη καχυποψία, τη μοιρολατρία, την κακομοιριά και την ηττοπάθεια.
Αυτοί δεν θέλουν την Κάθαρση της Πολιτικής.
Θέλουν να υποτάξουν το δημοκρατικό φρόνημα των πολιτών.
Να θυμάστε ότι αυτή η χώρα είναι πλούσια.
Έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και πλουτοπαραγωγικούς πόρους που δεν εκμεταλλεύτηκε.
Μας φοβίζουν με χρεοκοπία…
Αλλά μια πλούσια χώρα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει.
Μπορεί μόνο να… αυτοκτονήσει!
Κι αυτό ακριβώς μας «εισηγούνται»: να κάψουμε τη Βουλή!
Μας φοβίζουν με έξοδο από το ευρώ.
Αλλά το ευρώ δεν μας έκανε πλούσιους. Μας έκανε περισσότερους σπάταλους, λιγότερο παραγωγικούς, πολύ λιγότερο ανταγωνιστικούς, και πολύ πιο ξιπασμένους.
Ξέρω, ξέρω: δεν φταίει το ευρώ…
Φταίνε όσοι μας έβαλαν στο ευρώ, με όρους μη ανταγωνιστικούς.
Γιατί σε μη ανταγωνιστικές συνθήκες δεν αυξάνεται ο πλούτος και ο πολιτισμός μιας χώρας. Αλλά ο παρασιτισμός της οικονομίας της και τα χειρότερα ελαττώματα του λαού της!
Σήμερα πληρώνουμε την κρίση αυτή: Μπήκαμε με μη ανταγωνιστικούς όρους σε μια νομισματική ένωση που ήταν γεμάτη στρεβλώσεις.
Κι έρχεται σήμερα η Γερμανίδα Καγγελάριος Μέρκελ που ασκεί πολιτική για την Ευρώπη σύμφωνα με τις ανάγκες των εσωκομματικών συσχετισμών στο …τελευταίο κρατίδιό της, να μας κάνει «μαθήματα»!
Ξεχνάει βέβαια ότι τα ελλείμματα του ευρωπαϊκού νότου είναι η αιτία για τα πλεονάσματα της Γερμανίας…
Αυτοί που οραματίστηκαν την Ενωμένη Ευρώπη, είχαν στο νου τους την ελεύθερη Ένωση εθνικών κρατών που θα μεγιστοποιούσαν τις συνέργειες ανάμεσά τους, την ασφάλεια και την ευημερία τους.
Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το «ζουρλομανδύα» που προσπαθεί να φορέσει στην Ευρώπη – και στην Ελλάδα – η κα. Μέρκελ.
Να φοβάστε λοιπόν, όλους εκείνους, που υπηρέτησαν και υπηρετούν αυτή την πολιτική του «ζουρλομανδύα». Αυτούς που νταλαβερίστηκαν με τη «Ζήμενς» και σήμερα καλύπτονται από την απόκρυψη της σχετικής δικογραφίας. Για την οποία ευθύνεται απολύτως το Γερμανικό κράτος…
Αυτοί είναι οι πιο διεφθαρμένοι, οι πιο βρώμικοι, οι πιο δικτυωμένοι, οι πιο αμετανόητοι. Κι ακόμα προσπαθούν να μας… «σώσουν»!
Μια χώρα που θέλει να σταθεί ξανά στα πόδια της δεν… καίει τη Βουλή της!
Την απελευθερώνει από αυτές τις επιρροές και εκείνα τα άτομα που προσπάθησαν – κι ακόμα προσπαθούν – να φορέσουν «ζουρλομανδύα» στους πολιτικούς της και στο Πολίτευμά της.
Όσο μια χώρα παύει να είναι εθνικό κράτος και μετατρέπεται σταδιακά σε τοπική «Νομαρχία», τόσο η Πολιτική χάνει το νόημά της, οι πολιτικοί χάνουν την ευθύνη τους, ο λαός χάνει τα πολιτικά τους δικαιώματα, το δημόσιο συμφέρον της μένει ανυπεράσπιστο, οι εκπρόσωποί της διαφθείρονται, οι ηγέτες της υποτάσσονται, και οι χαχόλοι στους δρόμους μαζί με τα χαζοκάναλα τσιρίζουν «να καεί η Βουλή»!
Η Βουλή πρέπει να ξαναγίνει Βουλή!
Όχι «Πρυτανείο» γόνων και κλώνων μεγάλων «τζακιών» που υπηρέτησαν κατά καιρούς όλα τα αφεντικά – ντόπια και ξένα – αλλά δεν υπηρέτησαν ποτέ το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον.
Σ’ αυτό τον τόπο δεν γεννήθηκε μόνο η Δημοκρατία.
Γεννήθηκε και ο Εξοστρακισμός.
Γεννήθηκε και η Νέμεσις.
ΝΖ.

View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου