Τρίτη 11 Μαΐου 2010

"Ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό"


"Κύριε πρωθυπουργέ.

Αναφέρατε κατά καιρούς και εσείς προσωπικά και οι υπουργοί σας ότι στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η φοροδιαφυγή και η διαφθορά.

Συμφωνώ απόλυτα. Το ετήσιο κόστος των παραπάνω έχει υπολογιστεί περίπου στα 60 δις ή 30% περίπου του ΑΕΠ (φοροδιαφυγή και ΦΠΑ 35 δις περίπου και διαφθορά 25 δις περίπου).

Παίρνετε επώδυνα μέτρα για να ..
εξοικονομήσετε 2-3 δις, ενώ υπάρχει ολόκληρη δεξαμενή χρημάτων.
Η ερώτηση μου είναι: "Έχετε την ΒΟΥΛΗΣΗ να ΜΗΔΕΝΙΣΕΤΕ σχεδόν τα παραπάνω ?". Αν υπάρχει ΒΟΥΛΗΣΗ, υπάρχει ΛΥΣΗ.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ. ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΝΟΝ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ CASH CARDS ΚΑΙ CREDIT CARDS.
ΜΕΤΡΗΤΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Αν καταργηθουν οι συναλλαγές με μετρητά τότε:

1) Όλες οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν τον φόρο που τους αναλογεί. ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

2) Η διαφθορά και τα "γρηγορόσημα", ιδίως στο δημόσιο τομέα θα είναι πολύ εύκολο να ελεγχθεί. ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

3) Οι ληστείες τραπεζών, καταστημάτων και ιδιωτών δεν θα έχουν νόημα, καθώς δεν θα μπορούν να κλέψουν χρήματα, ούτε να πουλήσουν αυτά που θα κλέψουν. ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ONLINE ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΟΝ ΦΠΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟ 25% ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ. ΑΠΟΔΩΣΤΕ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΟ. Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΦΟΡΟΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ), ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.

Αναλογιστείτε επίσης τα ωφέλη στη λαθρομετανάστευση, στον τουρισμό (ασφάλεια), στις δημόσιες επενδύσεις και τέλος αλλά σημαντικό, στην εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Κάποτε είμασταν πρωτοπόροι και σημείο αναφοράς. Ας ξαναγίνουμε, καθώς πολλές χώρες ιδίως οι άλλες PIGS (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία) που έχουν παρόμοια προβλήματα, θα επωφεληθούν.

Οι μισθωτοί δεν μπορούν να σηκώσουν όλο το βάρος της εξυγίανσης. Δώστε ελπίδα και όραμα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ !

Με τιμή και ελπίδα"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ





Share on Facebook

View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου