Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ναι στην εξέγερση, όχι στον λαϊκισμό...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Ας εξεγερθούμε επιτέλους, ας χειραφετηθούμε επιτέλους από τα συμφέροντα που πριν θίξουν την υλική μας υπόσταση, φρόντισαν να εξευτελίσουν την ηθική και πνευματική μας οντότητα. Προσοχή όμως, φίλοι, η εξέγερση γεννά πολιτισμό εντός του οποίου θα διαμορφωθούν οι νέες σχέσεις εξουσίας στην πατρίδα μας.
Προσέξτε, διότι διαπιστώνω ότι η επανάσταση σήμερα δεν διαφέρει, σε ότι αφορά στο λαϊκιστικό πλαίσιο νοηματοδότησης της πολιτικής δράσης, σε τίποτε από την Γαλλική Επανάσταση. Άθλια υποκείμενα και αλλοτριωμένες από την νεοφιλελεύθερη κουλτούρα προσωπικότητες, αντί να εστιάσουν σε αιτήματα που αφορούν στην αλλαγή της δομής και της άσκησης της εξουσίας στην Ελλάδα, επιχειρούν να ...
σκανδαλίσουν τον λαό, προβάλλοντας τα σύμβολα του πλούτου πολιτικ
ών, επιχειρηματιών και άλλων γνωστών ατόμων.
«Να οι κλέφτες», φωνάζουν οι απατεώνες, που καθημερινά τροφοδοτούν με νοθευμένο ηθικό (ανήθικο, δηλαδή) καύσιμο την συνείδηση των πολιτών. «Ορίστε ποιοι έφαγαν τα λεφτά του εθνικού ταμείου, τα οποία καλείστε εσείς τώρα να βάλετε στη θέση τους, στερούμενοι ακόμη και τα βασικά», κραυγάζουν. «Να οι βίλες τους, να τα σκάφη τους, να οι γυναίκες τους, να …να»! «Ιδού τα κλεμμένα, να η απόδειξη της διαφθοράς, ξεσκίστε τους»!
Αυτή ακριβώς η λογική υποστηρίζει θαυμάσια το καθεστώς. Έτσι, ο σκανδαλισμένος πολίτης αποκλείεται να κατανοήσει τις σχέσεις και τις δομές ενός ελεεινού συστήματος, που οδήγησε σήμερα στον εξευτελισμό της ελληνικής ταυτότητας και που με βεβαιότητα θα καταλήξει στην σοβαρή οπισθοδρόμηση της ελληνικής κοινωνίας. Θα παραμείνει στον αφρό της θάλασσας που τον πνίγει σιγά-σιγά, στην συμβολική διάσταση που διακρίνει τον «Εαυτό» από τον «Άλλον», σκοτώνοντας την ελπίδα η σημερινή διάθεση για εξέγερση να μεταβληθεί σε κύμα ανατροπής του καθεστώτος.
Φίλοι, πάψτε να σκιαμαχείτε με τα σύμβολα του καθεστώτος και εναντιωθείτε στον πυρήνα των σχέσεων της εξουσίας, όπως έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας. Δείτε την διαπλοκή στην πραγματική της διάσταση και όχι στην συμβολική της απεικόνιση.
Πάψτε να ασχολείστε με το ρολόι που έχει στο χέρι ο παρουσιαστής και με την τσέπη του κάθε αχυράνθρωπου και κοιτάξτε ποιος κρύβεται πίσω από αυτούς, ποιος κινεί τα νήματα στην πολιτική, τον πολιτισμό την οικονομία.
Επιτέλους, πάψτε να κουτσομπολεύετε τα δημόσια πρόσωπα και να αγναντεύετε το σόου τους και εστιάστε σε αυτούς που ελέγχουν τα ΜΜΕ (ακόμα και πολλά blogs), την πολιτική σκηνή, τον πολιτισμό και το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας μας.
Μην μου πείτε ότι δεν τους γνωρίζετε, πλέον; Μην μου πείτε ότι δεν έχετε καταλάβει ποιοι κυβερνούν πίσω από τα κόμματα και τις offshore τόσα χρόνια; Μην μου πείτε ότι δεν μυριστήκατε ότι ολόκληρο το κοινοβουλευτικό οικοδόμημα λειτουργεί ως μια πολιτική offshore, χειραγωγούμενη από δέκα οικογένειες που έχουν μοιράσει μεταξύ τους τη χώρα; Μη μου πείτε ότι δεν γνωρίζεται τον πρώτο, μεταξύ ίσων, νονό, που έχει στήσει μια ηγεμονία στην Ελλάδα, δίχως έναν συγκεκριμένο ηγεμόνα;
Δεν μπορεί κάτι θα έχετε αντιληφθεί! Να είστε μάλιστα βέβαιοι ότι το σημερινό διακύβευμα του καθεστώτος δεν είναι η παραμονή ή όχι του Γιώργου Παπανδρέου στην πολιτική εξουσία, αλλά πώς αυτό θα χειριστεί καλύτερα την κυβέρνηση, το πολιτικό σύστημα και τις λαϊκές αντιδράσεις, ως ενιαίο σύνολο, ώστε να διατηρηθεί ακέραιη η ικανότητα των νταβάδων και των παραγόντων του τραπεζικού συστήματος – στις 90% των περιπτώσεων αυτές οι ιδιότητες συμπίπτουν – σε ότι αφορά στον έλεγχο των εξελίξεων προς όφελός τους. Αυτό είναι και το νόημα της διαπλοκής.
Ας εξεγερθούμε λοιπόν, δραπετεύοντας από τον λαϊκισμό που καλλιεργεί το καθεστώς, για να τον καταναλώνουμε εμείς και να τον αναπαράγουμε στις κοινωνικές μας σχέσεις. Μια εξέγερση δίχως χυδαιότητα, θα ήταν αυτό που θα έκανε το καθεστώς να τρίξει συθέμελα. Αν ξεφύγουμε από το δίχτυ της πολιτισμικής ηγεμονίας των νταβάδων, θα έχουμε πετύχει να βάλουμε τα θεμέλια, όχι απλώς άλλων - δημοκρατικών στην ουσία τους - σχέσεων εξουσίας στη χώρα, αλλά και τις βάσεις για μια ποιοτικότερη ζωή. 
Το πολιτικό σύστημα, το οποίο όλοι γνωρίζουμε δεν έχει πλέον…μέλλον, ούτε για τον πολίτη, ούτε για τους νταβάδες και το μαφιόζικο σύστημα της εξουσίας τους. Το ξέρουν και το ξέρουμε. Το ζήτημα πλέον είναι όχι πώς θα γκρεμιστεί η μεταπολιτευτική πολιτική υπερδομή, αλλά πώς θα αποφύγουμε η νέα να είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του νταβά.
Σήμερα λοιπόν που ξεσηκωνόμαστε, ας μην χάσουμε το στόχο μας. Στόχος είναι η χειραφέτηση της Ελληνικής κοινωνίας και όχι η διασκέδαση των πραγματικών σχέσεων που οδηγούν στην υλική υποβάθμιση του επιπέδου της ζωής μας. Ο δικός μου στόχος ήταν και είναι να βοηθήσω να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι με υποδουλωμένη την ελληνική κοινωνία, με ηθικούς και γενικότερα πολιτισμικούς όρους, δεν θα υπάρξει ποτέ πιθανότητα υλικής αποκατάστασης.
Αντισταθείτε στα συμφέροντα που μας αποβλακώνουν …ο Γιώργος δεν μπορεί και δεν έχει πλέον κανέναν λόγο να το προσπαθήσει. Αφού ολοκληρώσει και τις εκκρεμότητες με τα «εθνικά» θα τον …αποσύρουν για πάντα.

View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου