Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα...

Ενώ το κυβερνών κόμμα αντιμετωπίζει τη διογκούμενη κοινωνική διαμαρτυρία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αδυνατεί για τους δικούς λόγους να ανακάμψει.

Ανάλυση του
ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΗ
http://www.publicissue.gr/1467/

Σχεδόν ένα μήνα μετά τη διαγραφή της κ.Μπακογιάννη (6 Μαίου) και σχεδόν ένα μήνα πριν από το 8ο τακτικό Συνέδριο της ΝΔ (25-27 Ιουνίου), η έρευνα της Public Issue φέρνει στην επιφάνεια ορισμένες σημαντικές πλευρές της πολύπλευρης κρίσης της. Η ΝΔ βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με μια γενικευμένη κοινωνική δυσπιστία απέναντί της. Επτά στους δέκα πολίτες (7 στους 10), αλλά και 6 στους 10 ψηφοφόροι της δείχνουν πεπεισμένοι ότι...
 ο συντηρητικός πόλος του δικομματικού συστήματος πορεύεται σε «λάθος κατεύθυνση», ενώ σχεδόν ο 1 στους 3 πολίτες (47%) πιστεύει ότι η επάνοδός της στην εξουσία θα αργήσει αρκετά. Το ενδεχόμενο διάσπασής της θεωρείται πλειοψηφικά πιθανό, όχι μόνον στο σύνολο του εκλογικού σώματος (61%, 6 στους 10 ερωτηθέντες), αλλά ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματος (54%, 5 στους 10 ψηφοφόρους της). Το αρνητικό κλίμα που στιγματίζει την σημερινή εικόνα του, επιβεβαιώνεται και από το γεγονός, ότι μια «ενδεχομένη διάσπαση» της ΝΔ δεν θεωρείται, πλέον, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος, ως αμιγώς αρνητική πολιτική εξέλιξη, αλλά αντιμετωπίζεται με αυξανόμενη αδιαφορία από το εκλογικό σώμα (43% των ερωτηθέντων την χαρακτηρίζει «ούτε θετική/ούτε αρνητική» και μόνον 36% «αρνητική».
Διαγραφή και νέο κόμμα
Η απόφαση του Α.Σαμαρά να διαγράψει την Ν.Μπακογιάννη επικροτείται τόσο από το συνολικό εκλογικό σώμα (52% των ερωτηθέντων την αξιολογεί ως σωστή), όσο και από την πλειοψηφία των πρόσφατων ψηφοφόρων του κόμματος (61%). Η εικόνα της Ν.Μπακογιάννη (όπως προκύπτει από τη δημοτικότητά της) έχει σχετικά αποδυναμωθεί, ενώ αντιθέτως η θέση του Α.Σαμαρά δείχνει να ενισχύεται.
Αυτό μπορεί ενδεχομένως να οφείλεται μεταξύ άλλων και στο ότι η Ν.Μπακογιάννη «χρεώνεται» -στα πλαίσια ενός «κομματικού πατριωτισμού»- κινήσεις αποδυνάμωσης. Για το λόγο αυτό και έχει παύσει να θεωρείται πλέον από τους ψηφοφόρους της ΝΔ ως το «καλύτερο στέλεχός» της, ενώ αντιθέτως τείνει να θεωρείται ως τέτοιο από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, το γεγονός ότι το 35% των Νεοδημοκρατών θεωρεί την απόφαση της διαγραφής εσφαλμένη  επιβεβαιώνει την εκτίμηση, ότι ο εσωκομματικός συσχετισμός, αλλά και το βαθύτατο ιδεολογικό και κοινωνικό «ρήγμα», που κατέγραψε η διαδικασία της Προεδρικής εκλογής, δεν έχει παύσει να υφίσταται.
Το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος από την πρώην υπουργό Εξωτερικών τυγχάνει –τουλάχιστον αφετηριακά- περιορισμένης κοινωνικής υποστήριξης. Συγκεκριμένα, μόλις 23% των ερωτηθέντων και, αντιστοίχως, 20% των ψηφοφόρων της ΝΔ (2 στους 10 - διάγραμμα 16) δείχνει να επικροτεί μια παρόμοια προοπτική, ενώ ο «πυρήνας» της δυνητικής εκλογικής του υποστήριξης, με τα σημερινά δεδομένα εκτιμάται σε 7%.
Απαξίωση της εικόνας Καραμανλή
Εντυπωσιακή είναι τέλος και η ολοκληρωτική απαξίωση της εικόνας του τέως πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, που προκύπτει από μια σειρά ευρημάτων: Πρώτον, Το 55% των ερωτηθέντων (39% στη ΝΔ) τον υποδεικνύει (αυθόρμητα) ως τον κύριο υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα της αντιπολίτευσης. Δεύτερον, στο σύνολο των ερωτηθέντων, οι αρνητικές κρίσεις για το πρόσωπό του προσεγγίζουν το 76%, ενώ η δημοτικότητά του είναι ελλειμματική, ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος (46%, έναντι 49% θετικών). Τρίτον, το σημαντικότερο και πολιτικά οδυνηρότερο: 8 στους 10 πολίτες (79%) αλλά και 7 στους 10 ψηφοφόρους της ΝΔ (68%) πιστεύουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει πλέον μέλλον στην πολιτική ζωή της χώρας.

View article...

Μία “μέτρηση” μετράει: οι 350.000 που δεν πήγαν για μπάνιο και ψήφισαν στις ΝΟΔΕ


Σε μια στιγμή που οι δημοσκοπήσεις των  πανικόβλητων βαρώνων της διαπλοκής προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα κατά του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ 350.000 συμπολίτες μας δεν πήγαν για μπάνιο, αλλά πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές για τις ΝΟΔΕ της ΝΔ.
Η συμμετοχή κρίνεται μεγάλη και σε σχέση με την προηγούμενη φορά (2007 – 246.000) αλλά ιδίως σε σχέση με τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες  και την άσχημη ψυχολογική κατάσταση του κόσμου.
Δικαιώνεται έτσι για μια ακόμα φορά το εγχείρημα του Αντώνη Σαμαρά για ανοικτές διαδικασίες παντού.
Βεβαίως τα παπαγαλάκια θα αρχίσουν από αύριο να λένε ότι σε σχέση με εκείνους που πήγαν να ψηφίσουν  το Νοέμβριο ο αριθμός είναι μικρότερος. Είναι μακρά νυχτωμένοι ως συνήθως. Τότε υπήρξαν συνθήκες ακραίας πόλωσης, αλλά τώρα δεν έγινε παρά μια τυπική κινητοποίηση από πλευράς Ρηγίλλης. Και το σημαντικότερο: τότε ο κόσμος δεν είχε φάει την σφαλιάρα των μέτρων.

View article...

ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΥΤΟ 2ΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΔΗ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ 6ο ΟΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ΑΧΑΙΑΣ.ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΑΥΤΟ

ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Α.Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑ.Π. Τ.Ε.Ι. ΗΔΗ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ ΚΑΘΩΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 5 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ 5 ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΛΥΜΕΝΗΣ Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ΑΧΑΙΑΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ "ΠΡΟΕΔΡΟΣ" ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ "ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΟ" ΤΗΣ ΝΙΚΟ ΚΑΚΑΦΩΝΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ.

ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΛΟΥΜΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ.

ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 2 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΔΡΑΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΝΤΑΝΤΟ.Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ,ΟΝΝΕΔ) ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ.

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΤΑΝΤΟΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΕΧΕΙ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΩΝ ΕΩΣ ΤΟ 2004 ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ 24 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

ΕΚΤΟΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ 1 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. Η ΟΠΟΙΑ ΠΗΓΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ.ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗ ΠΑ.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΩΝ.

ΤΕΛΟΣ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Α.Ε.Ι. ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝ ΚΑΙ ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ,ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΕΙ.ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΧΑΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΙΟΥ.

Γιώργος Δημητριάδης

Μπαμπούλας τα μπλογκς για κάθε πολιτικό - πολιτευτή...

Παπανδρέου και Σαμαράς έχουν αναθέσει σε συμβούλους τους να περάσουν υποψήφιους δημάρχους σε "κρισάρα" εντίμου βίου, υπάρχουν όμως τέτοιες ημέρες "αδιάφθοροι" επιλογείς;

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως η κυβέρνηση θα καλέσει τα κόμματα σε διάλογο για το θέμα του εκλογικού συστήματος ανάδειξης δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Το πρόβλημα όμως για τα επιτελεία των κομμάτων δεν είναι τόσο το σύστημα που θα επιλεγεί, αλλά τα πρόσωπα που θα διαλέξουν τα κόμματα για υποψήφιους δημάρχους.
Ήδη με εντολή τόσο Παπανδρέου όσο και Σαμαρά, δεκάδες πρόσωπα που επιθυμούν να εκπροσωπήσουν τη παράταξη στις δημοτικές εκλογές, περνούν από "κρισάρα" αλλά το ερώτημα είναι αν κάποιοι απο εκείνους που θα τα κρίνουν είναι ικανοί να το κάνουν, αφου επί χρόνια υπήρξαν ανίκανοι να καταγγείλουν τη διαφθορά που μάστιζε (και μαστίζει) την πολιτική....
Ήδη, με τα όσα συμβαίνουν στη δημόσια ζωή, όπου πολιτική και πολιτικοί κατηγορούνται και πρόσωπα διασύρονται και ξεφωνίζονται απο αναρτήσεις σε μπλογκς, έχει...
 δημιουργηθεί κλίμα ανυποληψίας και καχυποψίας για κάθε πρόσωπο που συμμετείχε στα κοινά, από πρωθυπουργό και υπουργό ως βουλευτή και από νομάρχη, δήμαρχο ως δημοτικό σύμβουλο. Το έχει πει τοσο ο Παπανδρέου ( να ματώσουμε) όσο και ο Σαμαράς (να απαλλαγούμε απο βαρύδια) που πρέπει να είναι προσεκτικοί και επιφυλακτικοί για τους υποψηφίους που θα επιλέξουν. Αυτό σημαίνει ότι οι παρόλες-υποσχέσεις έφυγαν απο τα μπαλκόνια και τις πλατείες, τις εφημερίδες και τη τηλεόραση και οι εκλογές πέρασαν στα μπλογκς, όπου ο κάθε ελεύθερος σκοπευτής μπορεί να πυροβολεί οποιονδήποτε υποψήφιο...
Κανένας πλέον εντελώς άμεμπτος και χωρίς κάποιο ψεγάδι, ουδείς αναμάρτητος, ακόμη και ο αρχαίος Αριστείδης που εξωστρακίστηκε ως υπερβολικά δίκαιος...
Οι εκλογές στην Ελλάδα δεν θα είναι πιά οι ίδιες, γιατί ο κάθε ψηφοφόρος, ακόμη και ο παππούς, θα βλέπει στο κομπιούτερ του εγγονού του τον ορυμαγδό των καταγγελιών στα μπλογκς για υποψηφίους και θα προβληματίζεται αλλά και θα απροσανατολίζεται...
Για λύπηση είναι Παπανδρέου και Σαμαράς, γιατί εδώ δεν έχουν μάθει ακόμη τις αδυναμίες και τα χούγια στενών συνεργατών τους και θα μάθουν στο άψε-σβήσε τι κρύβει ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος;
Η κοινή γνώμη καχύποπτη, αλαφιασμένη και εκδικητική, δεν χλευάζει πιά Μαυρογιαλούρους που φασκελώνουν τους εαυτούς τους, αλλά ζητάει της φυλακής τα σίδερα και κατασχέσεις περιουσιών για τους διασπαθιστές του δημοσίου χρήματος... Όσο για τους υποψηφίους που θα μπαίνουν απο δω και πέρα στα ψηφοδέλτια, άντε να βρεις άκρη ποιοί θα καταγγελθούν και ποιοί θα διασυρθούν στις αναρτήσεις των μπλογκ, τον μπαμπούλα του κάθε πολιτικού...

View article...

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Λίστα με 9 «Μαντέληδες» ...

Η έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία της εταιρείας στην Ελλάδα είχε ως στόχο να εντοπιστούν ίχνη των «χορηγιών» στα βιβλία του γερμανικού κολοσσού Πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι οι έρευνες της Εξεταστικής Επιτροπής κατευθύνονται πλέον προς έναν τροφοδότη λογαριασμό από τον οποίο έφευγαν, τουλάχιστον ώς το 2006, οι μίζες προς διάφορους λογαριασμούς «δικαιούχων» σε τράπεζες της Ελβετίας (κατά κύριο λόγο) και της Γερμανίας. Ο εντοπισμός άλλωστε του συγκεκριμένου λογαριασμού ήταν το αντικείμενο της αιφνιδιαστικής έρευνας που πραγματοποίησε- κατ΄ εντολήν της Εξεταστικής- κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων στα κεντρικά γραφεία της Siemens χθες.
Η Εξεταστική Επιτροπή έχει την υπόνοια ότι...
πίσω από έναν συγκεκριμένο κωδικό της εταιρείας, στον οποίο χρεώνονταν τα πάσης φύσεως δώρα που στέλνονταν σε πολιτικά πρόσωπα, κρύβεται ο τροφοδότης λογαριασμός από τον οποίο οι μίζες πήγαιναν κατευθείαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αποδεκτών τους.
Στέλεχος της επιτροπής εξέφρασε, μιλώντας στα «ΝΕΑ», την (έστω και συγκρατημένη) αισιοδοξία ότι «πιθανότατα να βρισκόμαστε κοντά στο να βρεθεί το κλειδί που θα ξεκλειδώσει τις βαριές πόρτες που κρύβουν τις πραγματικές διαστάσεις του σκανδάλου». Ενισχυτική των προσδοκιών που εκφράζονται για το τι θα αποφέρει ο πιθανός εντοπισμός του τροφοδότη λογαριασμού είναι η χθεσινή δήλωση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος, μιλώντας στον Βήμα FΜ 99,5, έκανε λόγο για 10 πολιτικά πρόσωπα που φαίνεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens, συμπεριλαμβανομένου του Τ. Μαντέλη. Οι δηλώσεις του κ. Βαλυράκη δημιουργούν την αίσθηση ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ κρίσιμες για το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας, καθώς οι αναμενόμενες αποκαλύψεις, κατά τα φαινόμενα, δύσκολα θα αφήσουν ανέγγιχτο κάποιον πολιτικό χώρο.
Η αντίδραση
Με εντολή του κ. Παπανδρέου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής προχώρησε χθες στη «σαφή» και «αυτονόητη» καταδίκη και απαξίωση και του Τ. Μαντέλη «και οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου που συμπεριφέρθηκε με ανάλογο τρόπο». Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να έλθουν τα πάντα στο φως, επιθυμούμε την πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων που πλήγωσαν τη δημόσια ζωή της χώρας, αδιαφορώντας αν και εμείς θα ματώσουμε, αρκεί οι πολίτες να αντιληφθούν ότι η ατιμωρησία και η ανευθυνότητα ανήκουν οριστικά στο παρελθόν». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε κατηγορηματικά ότι στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ εισέρευσε μαύρο χρήμα και χαρακτήρισε γενναία και αποφασιστική πράξη του ΠΑΣΟΚ τη διαγραφή των Τ. Μαντέλη και Θ. Τσουκάτου, το 2008, σε αντιδιαστολή «με άλλα κόμματα (που αντιμετωπίζουν το σκάνδαλο) με τρόπο που δεν συνάδει με τη δημοκρατία (και) αρνούνται να δεχτούν έλεγχο στα οικονομικά τους». Απαντώντας σε ερώτηση για το αν, παρά τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, θα τιμωρηθεί ο Τ. Μαντέλης, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι «δεν κάνουμε πίσω και ανοίγουμε τις διαδικασίες ώστε να υπάρχει αποτύπωση των πολιτικών ευθυνών και ενδεχομένως των ποινικών».
Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι «η ηθική χρεοκοπία είναι χειρότερη από τη δημοσιονομική κρίση. Γι΄ αυτό και υπάρχει άμεση ανάγκη όχι απλώς να έρθουν όλα στο φως, όχι απλώς να ματώσουμε όλοι, αλλά να τιμωρηθούν όλοι, και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι».
Συναγερμός χθες στο Μαξίμου
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ συγκροτήθηκε σύσκεψη υπό τον Γιώργο Παπανδρέου. Επισήμως η σύσκεψη, στην οποία μετείχαν οι υπουργοί Χ. Καστανίδης, Μ. Χρυσοχοΐδης, Χ. Παμπούκης, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γ. Πεταλωτής, ο Ν. Αθανασάκης κ.ά., αφορούσε την προώθηση μέτρων «για την ευνομία στη δημόσια ζωή». Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, συζητήθηκε ευρύτατα το θέμα Μαντέλη, και ειδικότερα το τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση ώστε να επανακτήσει το ηθικό πλεονέκτημα που διέθετε έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση, που έδειξε να αιφνιδιάζεται από την κυνική ομολογία του Τ. Μαντέλη, πρέπει να σημειωθεί ότι πέρασε ένα μικρό σοκ χθες το πρωί, όταν κυκλοφόρησαν οι φήμες πως ο πρώην υπουργός είχε διαφύγει στο εξωτερικό. Χρειάστηκε η συνδρομή της ΕΥΠ για να διαπιστωθεί με «τεχνικά μέσα» ότι ο Τ. Μαντέλης βρισκόταν στην Αθήνα. Κυβερνητικές πηγές δεν απέκλειαν χθες το βράδυ, μετά την επιβολή στον Τ. Μαντέλη της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, να εκδοθεί και ένταλμα σύλληψής του με βάση τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που του απήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.
Παράλληλα ζητήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη να επιταχύνει την κατάθεση του νομοσχεδίου για την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να μην υπάρχουν σκανδαλώδεις παραγραφές σε ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

View article...

ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ ... στο καλό! Και να ΜΗΝ μας γράφεις , ΟΥΤΕ να μας μιλάς...

Θυμάστε τον χαμό που είχε γίνει επί ΝΔ με τα ναρκωτικά, τα όπλα και τους φόνους στα Ζωνιανά;
Ο «μέγας» και «δημοσιογράφος» Κανελλάκης , εντεταλμένος να κάνει αντιπολίτευση με κάθε αφορμή…
έβγαινε στις τηλεοράσεις επιτιθέμενος στους αστυνομικούς των ΕΚΑΜ που φορούσαν κουκούλες κατά τη διάρκεια των ερευνών για ναρκωτικά στα Ζωνιανά.
Κουβαλούσε μαζί του και επιδείκνυε μία κουκούλα για να γίνει πιο παραστατικός.
  • Δεν τον ενοχλούσε που τα παιδάκια έπαιζαν κρυφτούλι σε αχυρώνες γεμάτους χασίς…
  • Δεν τον ενοχλούσε το γεγονός ότι η εμπορία ναρκωτικών , η κλοπή ΑΤΜ ή κοπαδιών και οι μαφιόζικες εκτελέσεις αστυνομικών θεωρούνταν … «φυσιολογικά» στην τοπική κοινωνία όπου βασίλευε ο τρόμος και ο νόμος της σιωπής …
  • Δεν τον ενοχλούσε που δωδεκάχρονα παιδιά οπλοφορούσαν και πυροβολούσαν με πραγματικά πυρομαχικά και καλάσνικοφ σε κάθε ευκαιρία …
  • Δεν τον ενοχλούσε που τα παιδάκια μεγάλωναν σ’ ένα διεστραμμένο περιβάλλον όπου η παρανομία ήταν ο νόμος , ο φόνος ήταν συχνά μονόδρομος και η εμπορία ναρκωτικών απάντηση στην αδιαφορία του κράτους…
  • Δεν τον ενόχλησε όλη αυτή η διαστροφή μεταξύ εμπόρων χασίς, εμπόρων όπλων και στυγνών δολοφόνων με την οποία εξοικειώθηκαν από μωρά τα μέλη της κοινωνίας των Ζωνιανών…
ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ…
Τον ενόχλησε όμως που τα παιδάκια των εμπόρων όπλων και ναρκωτικών αναγκάστηκαν να δουν τους αστυνομικούς με κουκούλα κι όχι σε φέρετρο όπως κάποιοι θα προτιμούσαν… για λόγους τηλεθέασης.

Στο καλό ρε Κανελλάκη. Δεν θα μας λείψεις καθόλου … και κράτα τις ιδέες σου για τα παιδιά σου και τ’ ανίψια σου.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΜΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.
ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ…ΟΙ πορνοδημοσιογράφοι… ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ και να τα βρίσκουν όλα τέλεια. ΤΕΛΟΣ


http://macedonia-greece.blogspot.com/2010/05/blog-post_29.html

Υπερόπλo στην υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας


NΕΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ

19 αστυνομικοί εκπαιδεύτικαν από Αμερικανούς στη χρήση ειδικού λογισμικού που εντοπίζει και παράλληλα ταυτοποιεί, σε πραγματικό χρόνο (real time), τα...



...ηλεκτρονικά ίχνη όλων των χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας ανά χώρα.

Πραγματικά ένα υπερόπλο στην υπηρεσία της ελληνικής αστυνομίας.


Share on Facebook

View article...

Το λάθος του Νικήτα Κακλαμάνη και το πιθανό λάθος του Αντώνη Σαμαρά

Γράφει ο Χρυσόστομος
Κύριε Σαμαρά , εάν αληθεύει η στήριξη του Νικήτα Κακλαμάνη, λυπάμαι αλλά οι αρχές και τα πιστεύω σου για μια νέα Νέα Δημοκρατία, δε ταυτίζονται με τις αποφάσεις σου !
Γιατί δέχεσαι τους εκβιασμούς του Κακλαμάνη ;
…….θα είμαι και πάλι υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, ανεξαρτήτως από τις αποφάσεις που θα λάβει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
«….ακόμη και χωρίς τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας…».
Δεν είναι εκβιασμός το .............
συμπέρασμα του πιστεύω του,
….Η με προτείνεις ξανά υποψήφιο, ή το Δήμο τον παίρνει το ΠΑΣΟΚ ;
Δε είναι εκβιαστική και προκλητική η στάση του απέναντι στον νεοεκλεγέντα αρχηγό, με τις δηλώσεις του, το Δεκέμβριο του 2009 ; Γιατί δεν είχε πρώτα συνεννόηση με τον Αρχηγό; Πρέπει να τα ξεχάσεις αυτά τόσο σύντομα;
Γιατί δέχεσαι την Αχαριστία του ;
Δεν ήταν βουλευτής και Ευρωβουλευτής της Πολιτικής Άνοιξης :
Δεν εκλέχτηκε Δήμαρχος με τη βοήθεια και τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ;
Στήριξε φανερά και εσπευσμένα τη Ντόρα Μπακογιάννη, λόγο της μικροψυχίας του και του πανικού να διατηρηθεί στη θέση του;
Οι δηλώσεις του ότι δεν τον ενδιαφέρει η Νέα Δημοκρατία, δε θίγει τους οπαδούς που τον εξέλεξαν Δήμαρχο Αθηναίων ;
Εάν ισχύει το παρακάτω ΕΚΑΝΕΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ !
……..Όμως, φαίνεται πως η κρίση ξεπεράστηκε και ο νυν δήμαρχος πήρε εκ νέου το χρίσμα ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega…..
Στους αχάριστους τους χρειάζεται η τιμωρία !
Να στηρίξει άλλο η Νέα Δημοκρατία για τη Δημαρχία της Αθήνας, για να δούμε τι θα κάνει ο Νικήτας μας !
Αν έχει κότσια, γιατί τα άλλα δεν τα έχει ( ..λόγω ηλικίας), να βγει και να πει :
ΔΕ ΘΕΛΩ ΤΗ ΣΤΉΡΙΞΗ της Νέας Δημοκρατίας. Τότε θα δούμε τον πάτο του.
Τώρα γλύφει : Ξεκαθαρίζει για τα μέτρα και τον Καλλικράτη.
Στηρίξτε άλλον, εκτός και αν το κόμμα δεν έχει ικανούς και μάλιστα νέους και άφθαρτους, όπως επιβάλλουν οι απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας.
Ας χαθεί ο Δήμος. Αυτός σας ενδιαφέρει ή οι προοπτικές του κόμματος ;
Η Νέα Δημοκρατία, όπως την κατάντησαν ορισμένοι, πρέπει να ξεκινήσει από μηδενική βάση, για να μπορέσει να πάρει το ρόλο που της ανήκει, του κόμματος εξουσίας. Ακούστε και τη φωνή του απλού πολίτη. Αυτοί δε ξεχνούν τις απαράδεκτες συμπεριφορές ορισμένων. Ξέρουν να τιμωρούν.
Κύριε Σαμαρά , εάν αληθεύει η στήριξη του Νικήτα Κακλαμάνη, λυπάμαι αλλά οι αρχές και τα πιστεύω σου για μια νέα, Νέα Δημοκρατία, δεν ταυτίζονται με τις αποφάσεις σου !
Αντώνη, μη ξεχνάς την κάποτε μαγική λέξη, την Υπέρβαση !!
Πηγή :

View article...

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΝΔ: Υπό διάλυσιν...

Φαρσοκωμωδία οι εσωκομματικές εκλογές!

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
Αδειάζουν και κλείνουν οι τοπικές επιτροπές της ΝΔ στην Αθήνα..

Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται η εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη διοικήσεων στις Δημοτικές Τοπικές Επιτροπές και Νομαρχιακές Επιτροπές της Νέας Δημοκρατίας μια ημέρα πριν από τη διαδικασία. Στις τέσσερις Νομαρχιακές Επιτροπές της Α' Αθήνας η εικόνα είναι καταδηλωτική διάλυσης και με μεγάλο κόπο οι διορισμένες εφορευτικές επιτροπές κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον ελάχιστο αριθμό υποψηφίων, παραβιάζοντας όλες τις εγκυκλίους της Γραμματείας Οργανωτικού καθώς και...
 το καταστατικό του κόμματος. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τα παρακάτω γεγονότα:
-Τουλάχιστον 8 από τις 49 Δημοτικές Τοπικές Επιτροπές που υπήρχαν δήλωσαν αδυναμία λειτουργίας λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος των μελών να ασχοληθούν
-Ιδιαίτερα χαμηλό ενδιαφέρον στις υποψηφιότητες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι ΔΗΜΤΟ στις οποίες για την θέση του Προέδρου οι υποψηφιότητες είναι περισσότερες από μία ,συγκεκριμένα ήταν 2 στις 41 . Ακόμα χαμηλότερο είναι το ενδιαφέρον για συμμετοχή και εκλογή στα συμβούλια των ΔΗΜΤΟ, όπου με το ζόρι κλείνουν τις προβλεπόμενες από τον κανονισμό 10 υποψηφιότητες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι έχουν επιστρατεύσει οικογένειες συγγενείς και φίλους για να καλύψουν τα κενά.
-Το ποσοστό των στελεχών τα οποία δεν θέλουν να υποβάλλουν ξανά υποψηφιότητα υπερβαίνει το 60%. Στην θέση τους προωθούνται σταθερά και απροκάλυπτα στελέχη που προέρχονται από την Πολιτική Άνοιξη και συγγενικά τους πρόσωπα για να καλύψουν τις κενές θέσεις υποψηφιοτήτων.
-Οι ποσοστώσεις που έχει εξαγγείλει ο Αντώνης Σαμαράς, με κάθε επισημότητα, ως κρίσιμες και σημαντικές παρεμβάσεις για την ανανέωση του κόμματος αποδείχθηκαν «κούφια λόγια» και πολύ πρόχειρες κινήσεις «εντυπωσιασμού». Έτσι για την εκλογή των συμβουλίων ΔΗΜΤΟ ( ποσοστώσεις 20% νέοι έως 35, 20% πρώτη φορά εκλεγμένοι, 30% γυναίκες ) κατέρρευσαν και είναι αδύνατον να τηρηθούν λόγω της πρωτοφανούς έλλειψης ενδιαφέροντος.
Το κλίμα που επικρατεί στις οργανώσεις της Αθήνας είναι χαρακτηριστικό της διάλυσης και αποσύνθεσης που επικρατεί σε όλες τις οργανώσεις του κόμματος μια μέρα πριν από τις πολυδιαφημισμένες εκλογές του Α.Σαμαρά. Οι μεθοδεύσεις, οι αποκλεισμοί, η ίντριγκα έχουν οδηγήσει σημαντική μερίδα στελεχών των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ στην Αθήνα, τα οποία στο παρελθόν συμμετείχαν ενεργά σε αυτές τις διαδικασίες, όχι μόνο να μη συμμετέχουν αλλά να αποχωρίσουν αηδιασμένοι με δηλώσεις διαγραφής και αποχώρησης από μέλη του κόμματος, τόσο προς τη γραμματεία Οργανωτικού όσο και στις Νομαρχιακές επιτροπές που ανήκουν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός τους μόνο τις τελευταίες 3 μέρες ξεπερνά τους 500.
Είναι πλέον φανερό ότι αποτελεί κακόγουστο ανέκδοτο η προσδοκία για μεγάλη συμμετοχή στις αυριανές εσωκομματικές εκλογές. Αλλά η Γραμματεία Οργανωτικού για άλλη μια φορά θα κάνει το χρέος της και θα πάρει τα «κατάλληλα μέτρα» για να παρουσιάσει για άλλη μια φόρα πολυπληθείς αυθόρμητους ψηφοφόρους.

View article...

Ανακοίνωση σε σχέση με τους καταλόγους που εστάλησαν από την ΟΝΝΕΔ εν όψει των εκλογών στις ΝΟΔΕ και τις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ


Βάσει της εγκυκλίου που εξέδωσε η Γραμματεία Οργανωτικού της Ν.Δ. (βλ. παρ. 5.4) εν όψει των εσωκομματικών εκλογών, η Κεντρική Διοίκηση της ΟΝΝΕΔ καλείτο να παραδώσει προς αποστολή τους καταλόγους με  ΟΛΑ τα μέλη της που έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν στις κατά τόπους ΝΟΔΕ και Τοπικές Οργανώσεις της Ν.Δ., προκειμένου τα μέλη να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για τα νέα Όργανα του κόμματος ανά περιοχή.
Πέραν του γεγονότος ότι οι κατάλογοι εστάλησαν στις κατά τόπους ΝΟΔΕ την Πέμπτη 27/5 αργά το βράδυ και την Παρασκευή 28/5, αντί για την προβλεπόμενη εκ της εγκυκλίου ημερομηνία της Παρασκευής 7/5 (βλ. παρ. 5.4.) - συνεπώς υπήρξε μηδενικό περιθώριο ενστάσεων - παρατηρείται το εξής απαράδεκτο φαινόμενο:
Οι κατάλογοι της ΟΝΝΕΔ που εστάλησαν σε όλη την Ελλάδα είναι σαφώς παραποιημένοι, τόσο ως προς την κατανομή των μελών σε Τοπικές του Κόμματος, όσο κυρίως ως προς τον αποκλεισμό χιλιάδων ΟΝΝΕΔιτών, οι οποίοι παρ’ ότι ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΝΝΕΔ, είτε στις 29/11, είτε στις 18/4, ματαίως αναζητούν το όνομά τους στους εκλογικούς καταλόγους της Οργάνωσης. Παρατηρούνται, μάλιστα, σε πολλές περιοχές, κωμικοτραγικά φαινόμενα, όπως η απουσία από τις λίστες της ΟΝΝΕΔ, Προέδρων Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ, γραμματέων Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ και άλλων στελεχών των κατά τόπους διοικήσεων.
Είναι σχεδόν προφανές ότι ακόμα κι αν τελικά κάποιοι από αυτούς τους ΟΝΝΕΔίτες μπορέσουν αύριο να ψηφίσουν λόγω της ύπαρξης των ονομάτων τους στις μηχανογραφημένες λίστες της Ν.Δ. από τις 29/11, η παράδοση «κουτσουρεμένων» καταλόγων από την Κεντρική Διοίκηση της ΟΝΝΕΔ θέτει ευθεία αμφισβήτηση στην ιδιότητά τους ως μέλη της ΟΝΝΕΔ.
Με βάση τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις διαμαρτυρίες χιλιάδων μελών της ΟΝΝΕΔ σε ολόκληρη την Ελλάδα για επανάληψη πραξικοπηματικών πρακτικών μέσα σε λίγες μόνο ημέρες από την «απόπειρα συνεδρίασης της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ», γίνεται γνωστό το εξής:
Οι «κατάλογοι της ΟΝΝΕΔ» που απεστάλησαν, δε θεωρούνται αποδεκτοί, ούτε σήμερα, ούτε ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, εν όψει των εκλογών για ανάδειξη νέων διοικήσεων στις κατά τόπους ΟΝΝΕΔ, όποτε κι αν αυτές λάβουν χώρα.

Κώστας Χατζής
http://www.kostasxatzis.gr  

ΦΟΡΟ(ΛΟΓΙΚΗ) ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ...

Γράφει ο Νίκος Σάνσης
(οικονομολόγος)nisansis@hotmail.com

Την εβδομάδα που μας πέρασε, το Υπουργείο Οικονομικών, και οι συναρμόδιες...
ελεγκτικές ΤΟΥ υπηρεσίες, αποκάλυψαν φορολογική ατασθαλία, αδιανόητη για το... κοινό μυαλό του νόμιμου πολίτη. Υπάλληλοι, του εν λόγω υπουργείου, διαπιστώθηκε, ενώ είχαν την υποχρέωση σαν φυσικοί πολίτες, δεν είχαν καν υποβάλλει τις φορολογικές δηλώσεις τους, για τα τελευταία δύο χρόνια. Αναφέρθηκε από κάποιους ενδεικτικά και αναιδέστατα ότι δεν είχαν ακόμα εκκαθαρισθεί.

Άλλοι πάλι εντοπίστηκαν με ετήσια μεν, εισοδήματα των 50 χιλ. € να έχουν δε, τραπεζικούς λογαριασμούς γεμάτους με εκατ. €. Δηλαδή οι εντεταλμένοι ορκισμένοι ιερείς φύλαξης και υλοποίησης των κρατικών φορολογικών αρχών, απέναντι στον πολίτη, βρέθηκαν υπόλογοι ανατριχιαστικών ανομιών, και από την αυτή καθ εαυτή την μεθόδευση κατάλυσης ηθικών αντιστάσεων, μα το κυριότερο από την αδιαφορία τους για την υπόλοιπη κοινωνία.
Στην ΑΣΟΕΕ, στα χρόνια των σπουδών, ένα από τα οικονομικά μαθήματα που αγάπησα, ήταν το αντίστοιχο της Δημόσιας Οικονομικής. Δηλαδή η καταγραφή και μάθηση των βασικών αρχών και πολιτικών λειτουργίας, ενός υγιούς δημοσιονομικού κρατικού συστήματος. Ο τότε εξαιρετικός καθηγητής, είχε κάνει μεν το μάθημα του εκατόμβη για να το περάσεις. Αλλά όχι άδικα, αφού δεν νοείται νεοσσός στην οικονομική επιστήμη, να μην γνωρίζει τουλάχιστον τα απαραίτητα εργαλεία χειρισμού των δημοσιονομικών της χώρας του. Στο εξαιρετικό αυτό σύγγραμμα είχε τονίσει με bold τις κυριότερες αρχές λειτουργίας των θεσμών. Ακόμα και σήμερα ανασύρω το βιβλίο και φρεσκάρω γνώσεις.
Πολλά τα χρόνια στην εργασία της μισθωτής υπηρεσίας. Ουδέποτε δόθηκε δυνατότητα υπεκφυγής ή απόκρυψης εισοδημάτων. Πάντοτε με λεπτομέρεια σωστός στις φορολογικές υποχρεώσεις - δηλώσεις. Ακριβής σε κάθε φορολογική υπόχρεη διαδικασία, έκτακτη ή τακτική. Δεν διανοήθηκα, όπως και κάθε απλός νομοταγής άνθρωπος, να παρακάμψω τις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στην πατρίδα μου. Ακόμα και αν η τελευταία δεν ήταν ανάλογα ανταποδοτική απέναντι μου σε παροχές υπηρεσιών και υλικών βοηθημάτων.
Όμως τα τελευταία γεγονότα αυτών των εντεταλμένων ιερέων του Υπουργείου Οικονομικών, των μη φορολογικών δηλώσεων, των πολύχρονων ανεξέλεγκτων τεραστίων ληξιπροθέσμων χρεών, χωρίς διακανονισμό, των αδικαιολογήτων πλουτισμών, από συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, έχουν εξαγριώσει τον κοσμάκη. Αυτούς τους απλούς νομοταγείς και μη επιθυμούντες συνειδητά, να εξελιχθούν σε σκιές και παράνομα κινούμενους τη νύχτα και στο ζόφο. Σε εμάς ρε αδερφέ, που πιστεύουμε και θέλουμε αυτά τα ιερά 132 εκατ. τετρ. χλμ. έκτασης του χώματος και της θάλασσας που μας ανήκει να τα βιώνουμε πάντα με αγάπη και σεβασμό, τηρώντας ήθη και θεσμούς.
Έπρεπε να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και μέσω ΔΝΤ και ΕΕ, για να ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ να εφαρμόσουμε την υποδειγματική τιμωρία και του αμείλικτου παραδειγματισμού?? Να αναγκαστούμε να ζητηθεί η τιμωρία των επίορκων και ανήθικων ιερέων αλλά και των πολιτικών προϊσταμένων τους αρχιερέων της διαπλοκής, που ψυχολογικά νομίζουν ότι κοροϊδεύουν τον καθένα απλό πολίτη. Που προσβάλλουν παράφορα όλο το σώμα των υπολοίπων αθώων, και υποδειγματικά, εργαζομένων στον ίδιο χώρο. Να δημευθούν λοιπόν περιουσίες που έγιναν με κρυφές αργυρικές συναλλαγές. Να δικαστούν και αν αποδειχτούν ένοχοι, να απολυθούν όσοι παρανόμησαν στις πλάτες αθώων.
Οι φυλακές έχουν χώρους για άτομα που γράφουν στα παλιά παπούτσια, τους πολλούς. Γιατί αυτοί οι λίγοι δεν μπορούν να χαράζουν πολιτική διακυβέρνησης και να εκμαυλίζουν συνειδήσεις ενός λαού με την κάλπικο έλεγχο και τον εξαναγκασμό σε παράνομη συνδιαλλαγή. Ολόκληρη η κοινωνία, οι οικογένειες, τα σχολεία, το κράτος, με το καθαρό κρυστάλλινο σε υγιείς νουθεσίες παράδειγμα τους, πρέπει να σμιλεύσει με ευθύνη πεντακάθαρες ψυχές και μυαλά για να μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε σαν κράτος, και να βλέπει καθαρά ο ένας στα μάτια τον άλλοι.
Δεν είναι οι λίγοι και οι άνομοι το παράδειγμα.
Είναι οι πολλοί με την πιστή στους θεσμούς και στην αξιοκρατία.
Είμαστε εμείς οι απλοί Έλληνες, που αν μη τι άλλο ακόμα αγαπάμε αυτή την πονεμένη, αλλά πολλές φορές και από πολλά καθάρματα, ταλαιπωρημένη πατρίδα.

View article...

29 ΜΑΪΟΥ 1453 -Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ


Του Παναγιώτη Αποστόλου
Στις 29 Μαΐου 1453 έπεσε η πόλη. Αυτό, σαν ανακοίνωση είναι ιστορικά ακριβολογικό. Εκείνες οι στιγμές δεν αγωνιζότανε το κράτος ή το ‘Έθνος των Βυζαντινών και των Ρωμαίων, αλλά μόνο μία πόλη. Αυτή ήταν η Αυτοκρατορία του Κωνσταντίνου ΙΑ’. Η πόλη που λεγόταν Κωνσταντινούπολη και υπήρξε Πρωτεύουσα μιας μεγάλης Αυτοκρατορίας κάποτε. Ο Κωνσταντίνος υπήρξε ο ήρωας και συγχρόνως το θύμα. ‘Ηρωας σε μια πρωτόφαντη και ανέλπιστη αντίσταση που θα έμενε ιστορική και θύμα διότι ήτανε άξιος να κυβερνήσει τη μεγάλη και δυνατή χώρα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και του δώσανε μόνο μια πόλη. Τη Πρωτεύουσα βέβαια, αλλά μόνο μια πόλη.
Με ελάχιστες δυνάμεις αντιμετώπισε έναν πολυάριθμο νεοφώτιστο και φανατισμένο εχθρικό στρατό διακοσίων πενήντα χιλιάδων , ενώ οι δικοί του έφθαναν δεν έφθαναν τις δέκα χιλιάδες.
Η άμυνα της Κωνσταντινούπολης με, επικεφαλής τον Κωνσταντίνο και η θυσία του ίδιου και της πόλης αποτέλεσαν ένα παγκόσμιο ιστορικό γεγονός πρώτου και ανεπανάληπτου, μπορούμε να πούμε, μεγέθους που συγκλόνισε και συγκλονίζει ακόμα τον κόσμο.
Στην πρόταση του εχθρού του, για να παραδώσει την πόλη και αυτός να σωθεί, απάντησε:
«Την πόλιν σοι δούναι ούτ’ εμού εστί ούτε άλλου τινός των κατοικούντων εν αυτή. ‘Ολοι γάρ αυτοπροαιρέτως αποφασίσαμεν αποθανούμεν μη φειδόμενοι της ζωής ημών».
‘Ένας τέτοιος βασιλιάς-μαχητής -στρατιώτης, με τον αγώνα του και τη θυσία του, ενέπνευσε μετά, για όλους τους αιώνες, ένα σύνθημα ψυχής: «Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ‘ναι…»
Και αυτό το σύνθημα ψυχής επέζησε σε όλη τη Βαλκανική Χερσόνησο και τη Μ. Ασία και αποτέλεσε βάση και ξεκίνημα απελευθερωτικών αγώνων και επαναστάσεων εναντίον του κατακτητή σ’ ολόκληρη αυτή την περιοχή. Διότι δεν μπορούσε να πιστέψει ο σκλάβος, ότι αυτός ο γίγαντας, ο πρωτοφανής στρατιώτης της ελευθερίας, σκοτώθηκε. Δεν σκοτώθηκε, αλλά υπάρχει, λέγανε, μαρμαρωμένος και μια μέρα θα αναστηθεί αφού «Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι.
Ερχόμενοι προς το σήμερα λοιπόν, το σήμα κατατεθέν αυτής της μεγάλης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ο μεγάλης ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας Ι.Ν. της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος κτίστηκε το 537 από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ιουστινιανό και παρέμεινε το λίκνο του Χριστιανισμού, για 1000 περίπου χρόνια, έγινε τζαμί και αργότερα μουσείο, ενώ τα τελευταία χρόνια, η υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε., Τουρκία το χρησιμοποιεί ως χώρο επιδείξεων μόδας, ως χώρο φιλοξενίας εκθέσεων εσωρούχων και ειδών υγιεινής.
Δεν είναι αυτονόητο λοιπόν, πως αφού οι κυβερνήσεις μας
διακαώς επιζητούν την άρον άρον είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε., πρέπει να απαιτήσουν από την γείτονα χώρα έστω την απόδοση του σκοπού για τον οποίο οικοδομήθηκε το σύμβολο του Ορθοδόξου Χριστιανισμού, η πριν από 1500 περίπου χρόνια, Αγία Σοφία;
Ω ‘Έλληνα, το ότι πολέμησες και για ό,τι πολέμησες, σήμερα είναι ταμπού. Οι Τούρκοι ξαναβρίσκουν 557 χρόνια μετά ανοικτή και πάλι την κερκόπορτα. Βολτάρουν στο Αιγαίο όποτε γουστάρουν, όπου γουστάρουν και όσο γουστάρουν ! Δεν μας «χόρτασαν» οι καρπαζιές το 1922 στην Σμύρνη, το 1955 στην Πόλη, το 1974 στην Κύπρο! Τώρα, στέλνουμε στην Πόλη γιουσουφάκια, που τραγουδάνε καλά χορεύουν καλλίτερα, κάνουν κουμπαριές και δόξα τον Αλλάχ!
Και ερωτώ αυτή που τα ‘δε όλα μέσα στους αιώνες, την Ιστορία! Αυτή, που πολλές φορές σου χάιδευε το πονεμένο μέτωπο, ανταλλάσσοντας τον πόνο σου με ρυτίδες. Ποιος έπραξε το σωστό ; Εσύ, που μέχρι το 1950 δεν γεύτηκες τις χαρές της νιότης σου για να ανδρωθεί η Ελλάδα, πηγαίνοντας από πόλεμο σε πόλεμο, ή αυτοί που ακολουθούν την δική τους ιστορία με τα καφενεία που έγιναν lounge cafe, με τις ταβέρνες που έγιναν club, με το τσιγάρο που έγινε κοκαΐνη, με τον ελληνικό καφέ που έγινε «φραπέ», το πρόσωπο-σπαθί που έγινε face control, τα θούρια που έγιναν hits, το φρόνημα έγινε «ώχ αδελφέ», η πατρίδα έγινε πολυπολιτισμική, το αίμα που έχυσαν οι πρόγονοί σου, εθνικισμός, τα ιερά και όσια θεωρούνται παλαιομοδίτικα.
Βέβαια, μια ζωή την έχουμε εάν δεν την γλεντήσουμε τι θα καταλάβουμε τι θα καζαντίσουμε, που έλεγε και ο τεράστιος Δημήτρης Χόρν! Πατρίδες όμως, έχουμε πολλές; Χάσαμε την Κωνσταντινούπολη, την Σμύρνη, την Κυρήνεια, την Αμμόχωστο. Μας παζαρεύει ο ξένος δάκτυλος την Θεσσαλονίκη. ‘Έχουμε χάσει την Β. ‘Ήπειρο. Οι Αλβανοί διεκδικούν την Τσαμουριά. Το Αιγαίο αμφισβητείται. Οι ξυπόλητοι Σκοπιανοί μας πήραν το όνομα της Μακεδονίας. Άντε παιδιά, κουράγιο! Λίγο ακόμα βαριεδισμό, λίγο ακόμα κυβερνητικό παχυδερμισμό, βάλτε μια δόση Κουναλακισμού και θα φέρουμε πάλι τα σύνορα εκεί που ήταν κάποτε.
Νεαρέ ‘Έλληνα του 1904, του ‘12-’13, του ‘40, ξύπνα και σήκω! Αρκετά ξαπόστασες στο μνήμα σου. Σήκω γιατί αν αρνηθείς αυτό το νέο προσκλητήριο, κάποιοι απόγονοί σου είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν το μνήμα σου. Για την Ελλάδα εσύ στερήθηκες νιάτα και ομορφιά, πολεμώντας με το καριοφίλι στο χέρι και την Εικόνα του Χριστού στο στήθος. Ξύπνα αγόρι μου φόρεσε τα καλά σου, η Ελλάδα σε περιμένει! Εσένα και τη γενιά σου, να σώσεις την φαμίλια σου. Λίγο ακόμη παλικάρι μου γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να πεθάνει! Όλοι μαζί μια φωνή, μια καρδιά! Τώρα ξανά σαν πρώτα! Δεν πρέπει να πούμε:
«Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΑΛΩ !» Δεν πρέπει να αφήσουμε να συνεχίσουν το άθλιο κατάντημά της, όλοι αυτοί που την έχουν φθάσει στο χείλος του γκρεμού, γιατί: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ…

View article...

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ, 30 ΜΑΪΟΥ 2010


28/05/10-Ανακοίνωση της Γραμματείας Οργανωτικού της Ν.Δ. σχετικά με τις Εσωκομματικές Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων των 71 Νομαρχιακών Οργανώσεων και των 980 Διοικήσεων των Τοπικών και Διαμερισματικών Οργανώσεων της Ν.Δ.

Από τη Γραμματεία Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση:

« Διεξάγονται, την Κυριακή 30 Μαΐου 2010, οι Εσωκομματικές Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων των 71 Νομαρχιακών Οργανώσεων και των 980 Διοικήσεων των Τοπικών και Διαμερισματικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Οι Εκλογές χαρακτηρίζονται από καινοτομίες, όπως η Εκλογή Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. από το σύνολο των μελών του Κόμματος και η δυνατότητα εκλογής μέσω εφαρμογής ποσοστώσεων νέων –σε ηλικία-μελών, καθώς και μελών που θα εκλεγούν για πρώτη φορά. Έτσι, επιτυγχάνεται η ανανέωση του Στελεχιακού Δυναμικού του Κόμματος που, σε συνδυασμό με τις οργανωτικές αλλαγές στη Δομή της Περιφερειακής Οργάνωσης, ανοίγουν και εκσυγχρονίζουν το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία.

Οι Εκλογές θα διεξαχθούν από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ. σε Εκλογικά Κέντρα που έχουν καθορισθεί και αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Κόμματος. Πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία και τα εκλογικά κέντρα παρέχονται και από το τηλεφωνικό κέντρο 210- 3354454.

Δικαίωμα συμμετοχής ψηφοφορίας έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 28 Απριλίου 2010, καθώς και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ. Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% των σταυρών προτίμησης. Αλλιώς η διαδικασία θα επαναληφθεί την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010, μεταξύ των δύο υποψηφίων που πλειοψήφησαν. Στις εκλογές της Κυριακής αναμένεται να λάβει μέρος μεγάλος αριθμός μελών της Νέας Δημοκρατίας, αφού σε πολλές περιπτώσεις τόσο ο αριθμός των υποψηφίων όσο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους διασφαλίζουν τη μαζική προσέλευση των μελών του κόμματος.

Οι Εσωκομματικές Διαδικασίες θα συνεχισθούν με την Εκλογή των Μελών των Νομαρχιακών Οργανώσεων (ΝΟ.Δ.Ε.) και Συνέδρων, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 και θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του 8ου Συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 25-26-27 Ιουνίου 2010 ».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 30ης ΜΑΪΟΥ 2010


Οι Εσωκομματικές Εκλογές για την ανάδειξη των νέων Προέδρων Νομαρχιακών Οργανώσεων (ΝΟ.Δ.Ε.) και Προέδρων και Μελών Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών (ΔΗΜ.Τ.Ο.) και Διαμερισματικών Τοπικών Επιτροπών (ΔΙΑΜ.Τ.Ο.) θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 30 Μαΐου 2010 και ώρα 10:00 – 19:00. [πλην της Θεσπρωτιας όπου θα διεξαχθουν το Σαββατο 29 Μαιου 2010 ]
Δικαίωμα του εκλέγειν έχουν όλα τα μέλη του κόμματος που έχουν εγγραφεί μέχρι την 28/4/2010. Δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχουν όλοι όσοι απέκτησαν την ιδιότητα του μέλους του κόμματος τουλάχιστον 6 μήνες πριν την διεξαγωγή των Εσωκομματικών Εκλογών, ήτοι μέχρι και 29.11.2009.
Το δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία είναι 2 (δύο) € πλην των μελών της ΟΝΝΕΔ.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε κάθε ΔΗΜ.Τ.Ο. και ΔΙΑΜ.Τ.Ο. με δύο κάλπες, μία για τον Πρόεδρο ΝΟ.Δ.Ε. με ψηφοδέλτια και φακέλους χρώματος σιελ και μία για τον Πρόεδρο και τα μέλη ΔΗΜ.Τ.Ο. / ΔΙΑΜ.Τ.Ο. με ενιαίο ψηφοδέλτιο και φακέλους χρώματος λευκού. Για τον Πρόεδρο ΝΟ.Δ.Ε. οι ψηφοφόροι θέτουν ένα (1) σταυρό προτίμησης, για τον Πρόεδρο ΔΗΜ.Τ.Ο. θέτουν ένα (1) σταυρό προτίμησης, ενώ για τα μέλη ΔΗΜΤ.Ο. θέτουν μέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίμησης και τα μέλη ΔΙΑΜ.Τ.Ο. ένα (1) σταυρό προτίμησης.
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. εκλέγεται ο υποψήφιος που έλαβε ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% των σταυρών προτίμησης των έγκυρων ψηφοδελτίων.
Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. εκλέγεται ο υποψήφιος που έλαβε τη σχετική πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων.
Πρόεδρος των ΔΙΑΜ.Τ.Ο. εκλέγεται ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος.
Για την εκλογή των μελών των Διοικήσεων των ΔΗΜ.Τ.Ο. και ΔΙΑΜ.Τ.Ο. εφαρμόζονται με την παρακάτω σειρά οι ποσοστώσεις:

- 20% των μελών θα είναι μέλη με ηλικία κάτω των 35 ετών.

- 20% των μελών θα είναι μέλη που θα εκλεγούν πρώτη φορά.

- 30% των μελών θα είναι γυναίκες.

Στις ποσοστώσεις υπολογίζεται και ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο.
Για να πληροφορηθείτε για τους τόπους διεξαγωγής των Εκλογών μπορείτε να απευθύνεστε:

- στις οικείες ΝΟ.Δ.Ε.

- στο Τηλεφωνικό Κέντρο 210/3354454.

http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=61047&Itemid=667

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΣΑΜΑΡΑ, ΓΙΑ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ, ΠΑΥΛΙΔΗ...

Από το Πρώτο Θέμα

Φανερά εκνευρισμένος ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας προέβη σε μία δήλωση-βόμβα σήμερα έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το...
σάλο που ξέσπασε στα Χανιά με τις μαζικές αιτήσεις διαγραφής στελεχών απάντησε σε πολύ έντονο ύφος:

«Δεν καταλάβατε καλά, εγώ δεν θα απολογούμαι για κανέναν. Έχω λάβει εντολή να τα αλλάξω όλα και θέλω να ξεκαθαρίσω μια και καλή ότι δεν θα ανεχθώ νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη, Βουλγαράκη και Ρουσόπουλου».
Είχε προηγηθεί χθες η εκρηκτική συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Χανίων, όπου σηματοδότησε εξελίξεις για το μέλλον της οργάνωσης, μετά τις αποχωρήσεις ιστορικών κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.
Τουλάχιστον 400 αιτήσεις διαγραφής, συνόδευσαν την απόφαση του Γιώργου Βούρβαχη, προέδρου της ΝΟΔΕ Χανίων από το 1994, να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές.
Ακολούθησε και η ανακοίνωση διάλυσης της κομματικής οργάνωσης Ταξί Χανίων της Ν.Δ. με 249 μέλη, ενώ οι αιτήσεις διαγραφής συνέρεαν στα γραφεία της ΝΟΔΕ μέχρι αργά το βράδυ και έπεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτό να γενικευτεί στις κατά τόπους οργανώσεις σε όλη την Κρήτη.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων, αιτιολόγησε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του, λέγοντας ότι είναι αποτέλεσμα της διαφωνίας του για τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από το κόμμα, απόφαση που όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν, «ακρωτηρίασε τη Νέα Δημοκρατία στην Κρήτη και δεύτερον, λόγω των υποδείξεων και των πιέσεων που ασκούνται από τον κομματικό μηχανισμό το τελευταίο διάστημα. Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων, ανέφερε χαρακτηριστικά ό,τι η ημερομηνία προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων, άλλαξε τρεις φορές, ενώ συμπλήρωσε πως, και η πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, «ήρθε και έφυγε γιατί δέχτηκε απειλές και προτροπές, του τύπου θα βάλεις αυτούς που θέλω εγώ».
Μέσα σε μία φορτισμένη ατμόσφαιρα, με αποδοκιμασίες κατά του πρόεδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων, ευχαρίστησε «όλες και όλους όσους συνεργάστηκαν τα τελευταία χρόνια για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Ν.Δ. στα Χανιά» και κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους, γιατί όπως τόνισε, «οι διαδικασίες είναι αδιαφανείς».
Η δυσαρέσκεια των μελών της Νέας Δημοκρατίας στο νομό και γενικότερα στην Κρήτη, προς το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, το τελευταίο, διάστημα είναι έντονη, δεν έλειψαν μάλιστα και οι φωνές, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στα Χανιά που ζητούσαν να «ξηλωθεί» από τους τοίχους, η φωτογραφία του προέδρου της Ν.Δ..
Τελικά, τα μέλη της Ν.Δ., κορυφώνοντας τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στην παρούσα πολιτική ηγεσία, πήραν μαζί τους μια μεγάλη φωτογραφία από την προεκλογική συγκέντρωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1989 στο Σύνταγμα, ενώ στην είσοδο των γραφείων της ΝΟΔΕ, ανήρτησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας τη φράση "Κλειστό λόγω Σαμαρά".

View article...

parapoltika.gr --> Το επίσημο site - blog του Παπαμιμίκου, της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ

Αλήθεια, έχετε καταλάβει τι ρόλο έπαιξαν τα parapolitika στις εκλογές για τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ;


Υποστήριξαν με θέρμη την υποψηφιότητα Παπαμιμίκου, ενώ παράλληλα σε κάθε περίπτωση συνεχώς καθυβρίζουν, κατηγορούν και υποθάλπτουν τον Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.


Τα πράγματα είναι πολύ απλά... Το 100% ντοροblog, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να βλάψει τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζει με τα χίλια τον Α. Παπαμιμίκο, καθώς έτσι θα μπορέσει η Ντόρα και οι υπόλοιποι βαρόνοι, Αλογοσκούφης, Στυλιανίδης, Βουλγαράκης κλπ. να επανέλθουν στα πολιτικά δρώμενα μέσω του δυναμικότερου κομματιού της ΝΔ, την ΟΝΝΕΔ...


Το θέμα είναι τι δουλειά έχει ο Στυλιανίδης με τους άλλους, που ουσιαστικά έχουν τελειώσει από τη ΝΔ;;;;;;;;; Τι ρόλο παίζει ο Ευριπίδης;;;; Μήπως αυτή η στάση του σχετίζεται με τις βλέψεις του για την προεδρία της ΝΔ και την παράλληλη επιστροφή των διαφθαρμένων καραμαλικών και της Ντόρας;;;;;;;;


Το άλλο θέμα που δημιουργείται είναι το ότι πλέον τα parapolitika αποτελούν τον "επίσημο" φορέα ενημέρωσης για τα δρώμενα στην ΟΝΝΕΔ και στη ΔΑΠ. Έτσι ξεπληρώνει ο νέος Πρόεδρος  της ΟΝΝΕΔ την προεκλογική του υποστήριξη;; Με το να δίνει όλα τα θέματα, σε αποκλειστικότητα, στα parapolitika;;;


Τι παιχνίδια είναι αυτά που παίζει ο Α. Παπαμιμίκος;;;


Και για να μην ξεχνιόμαστε... Τι απέγινε με τα 500.000€ που δε ντράπηκε να ζητήσει από τη ΝΔ για τις φετινές φοιτητικές εκλογές;;;;;;


Θα επανέλθουμε με περισσότερα...

Αλλάζουν οι γραμματείες στη ΔΑΠ μέχρι 15 Ιουνίου

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν και οι εσωκομματικές διαδικασίες στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καθώς η νέα ηγεσία της οργάνωσης ετοιμάζεται για το συνέδριο του Ιουνίου. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων υπευθύνων σχολών, νέων συμβουλίων σχολών και νέων γραμματειών πόλεων σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Αυτές οι αρχαιρεσίες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς όλοι θυμόμαστε τα περσινά επεισόδια που σημάδεψαν τις εσωκομματικές εκλογές στη γραμματεία Αθήνας, με μεταφορά της κάλπης και παρουσία μπράβων.


Επιδίωξη του νέου προέδρου Ανδρέα Παπαμιμίκου και των συνεργατών του είναι να επιβεβαιώσει την πρωτοκαθεδρία του στη ΔΑΠ, κάτι που είχε αποτυπωθεί και στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάξειξη προέδρου στη νεολαία.

Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί η πόλη των Ιωαννίνων, όπου υπάρχουν 2 διαφορετικές ομάδες, ανάλογα με τα πιστεύω της, με την πολυπληθέστερη να υποστηρίζει το Χατζή.

parapolitika.gr

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

19-20 Συνέδριο ΟΝΝΕΔ στους Δελφούς

Μια βδομάδα πριν το συνέδριο του κόμματος, η νεολαία της ΝΔ θα πραγματοποιήσει το τακτικό της συνέδριο για να εκλέξει τόσο τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής όσο και αυτά που θα την εκπροσωπήσουν στο συνέδριο του κόμματος.
 



Εκεί αναμένεται ο νέος πρόεδρος της οργάνωσης, Ανδρέας Παπαμιμίκος να προωθήσει τις καταστατικές αλλαγές που είχε προτείνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όπως η ίδρυση Πολιτικού Συμβουλίου και Πολιτικής Ακαδημίας που θα έχει ως στόχο την ανάδειξη νέων στελεχών.


Φυσικά έχει ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις του Κώστα Χατζή και των υποστηρικτών του, όπως επίσης και ο αριθμός των συνέδρων που θα πρόσκεινται στην ομάδα Χατζή.


Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα όσα διαδραματίστηκαν πριν λίγες μέρες στην αίθουσα Κήπου της Ρηγίλλης, παρουσία μάλιστα του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

parapolitika.gr

Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν γαλάζιος υπουργός ομολογούσε ότι τα έπαιρνε;


Φαντάζεστε να είχε βγει ο γαλάζιος υπουργός «Μαντέλης» και να είχε πει «μάλιστα κύριοι, πήρα 200.000 ευρώ από την Siemens ως προεκλογική εισφορά;»
Φαντάζεστε να είχε βγει ο γαλάζιος «Τσουκάτος», δεξί χέρι πρώην γαλάζιου πρωθυπουργού,  και να είχε πει « μάλιστα, κύριοι πήρα 1.000.000 ευρώ από την Siemens και πήρα τα κουπόνια και τα έδωσα στο κόμμα;».
Φαντάζεστε να είχε βγει ένας υπουργός κολλητός του Καραμανλή και να είχε πει ότι βαλτοί δημοσιογράφοι τον κατηγορούσαν ότι πήρε 10 εκατομμύρια μάρκα από τη ΖΙΜΕΝΣ για να ξεπλύνουν έτσι τις μίζες που είχαν πάρει άλλοι υψηλότερα ιστάμενοι από αυτόν;
Τι θα είχε γίνει;
Θα μιλάγανε για Βατοπέδια;
Θα είχε γίνει πόλεμος. Στους δρόμους θα τα σπάγανε όλα , μέχρι και τα λούκια και τις υδρορροές. Θα ξηλώνανε την άσφαλτο.
Τα ΜΜΕ θα είχαν αφηνιάσει. Η Τρέμη θα γινόταν 18 χρονών ο δε Πρετεντέρης θα έκανε εκπομπή για άντρες με ανάγκες λαϊφστάϊλ.
Φανταστείτε λοιπόν πόσο βαθειά είναι η σήψη και το Αλτσχάιμερ – επιλεκτικό πάντα.
Να λέει ο Πράσινος «ναι ρε τα πήρα» και τα κανάλια να μας λένε την ίδια στιγμή για τον…Καραμανλή.

View article...